Παραλίγο «θερμή» σύγκρουση ακταιωρών στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 13:49
Παραλίγο «θερμή» σύγκρουση ακταιωρών στο Αιγαίο
Ένταση επικράτησε  στο Θρακικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας, όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε από δύο τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν τα δύο τουρκικά αλιευτικά.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες. Στο σημείο έφτασε τουρκική ακταιωρός (308) μέσα σε λίγα λεπτά και στράφηκε κατά του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης επειδή δεν εγκρίνεται δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του!

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: defencenet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 13:53