Την πρόθεσή του να παραμείνει για το επόμενο διάστημα ανεξάρτητος βουλευτής και να ασχοληθεί ενεργά με τον όμιλο πολιτικής αναζήτησης «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής» εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αποχωρήσας από τη Δημοκρατική Συμμαχία, βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης, για τον οποίο αναπτύχθηκε έντονη σεναριολογία περί επικείμενης προσχώρησής του στο ΛΑ.Ο.Σ..

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε άγνοια, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή για τη στάση του, αλλά είπε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Κιλτίδη αυτό το θέμα, ενώ επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό με την πιθανή προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κιλτίδης, στη συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να μην κατέβει καθόλου ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ παραδέχθηκε τις άριστες σχέσεις του με τον κ. Καρατζαφέρη.

«Πάντα ήμουν πιο κοντά με το ΛΑ.Ο.Σ., ακόμη κι όταν ήμουν στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής Κιλκίς, υπαινισσόμενος την συγγένεια απόψεων, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ότι θα προσχωρήσει στο συγκεκριμένο κόμμα, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος προηγήθηκε του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς εξελέγη βουλευτής το 2000. Πάντως, το ενδεχόμενο να μην κατέβει καθόλου ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές, θεωρείται «πολύ αδύναμο» από συνομιλητές του κ. Κιλτίδη.

Όπως είπε, θα επικεντρωθεί στην προσπάθειά του να δώσει ένα διακριτό στίγμα απόψεων και θέσεων, προκειμένου να συμβάλει στον ευρύτερο πολιτικό προβληματισμό που λαμβάνει χώρα στο πολιτικό σκηνικό, και προς τούτο θα αξιοποιήσει τον όμιλο πολιτικής αναζήτησης που έχει ιδρύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Συμμαχία, τόνισε ότι αυτό έγινε επειδή διαπίστωσε ότι δεν πληρούται η αναγκαία, κατά τον ίδιο, συνθήκη για ένα κόμμα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, ενώ πρόσθεσε ότι ανέμενε το συνέδριο μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά απογοητεύτηκε, όταν είδε «ίδια πρόσωπα που σηματοδοτούν φιλελεύθερες απόψεις» και όχι αυτό που προσδοκούσε, δηλαδή, όπως αναφέρει, «πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν μια ευρύτερη Κεντροδεξιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης