Η επαναφορά του Ε. Καλοκαιρινού στη θέση του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, είναι παράνομη.

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητούσε νέα κρίση από τον υπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 7ης Μαρτίου, «από την οποία προκύπτει ότι το Προεδρείο του ΠΙΣ ήταν προδήλως παράνομο», σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στην κ. Ξενογιαννακοπούλου ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, και την οποία παρουσιάζει η zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Καλοκαιρινός, μάλιστα, συμμετείχε στις εκλογές ως ενεργός γιατρός, αν και η υπαλληλική σχέση του με το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς είχε λήξει από τις 31-12-2006, αφού είχε συνταξιοδοτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υπουργός είναι ηθικά εκτεθειμένη», δηλώνει στη zougla.gr ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρης Στάθης.

Για πρόβλημα νομιμότητας στην εκλογή του κ. Καλοκαιρινού κάνει λόγο ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος τονίζει ότι είχε ζητήσει συνάντηση με την υπουργό «αλλά δεν καταδέχθηκε να με συναντήσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αριστείδης Καλογερόπουλος, τονίζει ότι η νομική υπηρεσία του Υπουργείου, στην οποία είχε απευθυνθεί ο τότε υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε κρίνει ως «σωστότερη ηθικά λύση να οριστεί μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή μέχρι να ξαναπάμε σε εκλογές».

«Η απόφαση της υπουργού δείχνει σαν να γνώριζε θέματα που δεν είχαν ξεκαθαρίσει ούτε στα δικαστήρια και αυτό αποτελεί ερωτηματικό» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Παρέκαμψε τους νόμους η υπουργός Υγείας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης