Ποινική δίωξη Ά. Τσοχατζόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 17:47
Ποινική δίωξη Ά. Τσοχατζόπουλου
Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα, την παθητική δωροδοκία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα καταθέσει εις βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου το ΠΑ.ΣΟ.Κ., προτείνοντας παραλλήλως δέσμευση της περιουσίας του.

Για την πρότασή του αυτή, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ότι μέχρι τις 19:00 τα κόμματα θα έχουν οριστικοποιήσει τις προτάσεις τους και θα παραδώσουν το πόρισμά τους στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Με την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων που διερευνήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, συμφωνεί και η Ν.Δ..

Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. προτείνει να περιληφθεί στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού και το αδίκημα της κατασκοπείας και, για την ακρίβεια, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 18:58