Απάντηση από το βήμα της Βουλής έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για την υπόθεση του δικαστή του ΣτΕ.

Εν μέσω πολιτικής και δικαστικής θύελλας, ουδείς φαίνεται να δίνει σημασία στην ουσία του θέματος (φερόμενη παρέμβαση σε αδιάβλητες εξετάσεις) και να ασκείται ένθεν κακείθεν μικροπολιτική…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ίδιος ο υπουργός, που βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, τόνισε ότι κινήθηκε με «βάση τη νομιμότητα και όχι την σκοπιμότητα».

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι η σχετική καταγγελία είχε φτάσει στο γραφείο του πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015 και ότι τότε είχε στείλει έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

«Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη. Η υπόθεση μου είχε τεθεί υπόψη τον Νοέμβρη του 2015 επισήμως από δικαστική αρχή. Έστειλα έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους έλεγα ότι μου τέθηκε υπόψη έγγραφο προφανώς από υποκλοπή και ότι δεν έχει προκληθεί σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη ώστε να χρήζει παρέμβασης» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος εξηγώντας γιατί δεν ενήργησε προ έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όταν γενικεύθηκε το θέμα και δημοσιοποιήθηκε ακόμη και από βουλευτή και από αρθρογραφία, δεν υπήρχε πια θέμα σκανδάλου στη Δικαιοσύνη και προσωπικών δεδομένων διότι τα στοιχεία αυτά είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί. Έκανα δύσκολη κίνηση. Πρόσεξα το κείμενο της παραγγελίας μου να μην αναφέρεται στην προσωπική ζωή. Κινήθηκα με βάση όχι την σκοπιμότητα, αλλά την νομιμότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης