Παρέμβαση Θεοδωράκη για τη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 17:31
Παρέμβαση Θεοδωράκη για τη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα στο υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας απηύθυνε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο κ. Θεοδωράκης την Τετάρτη επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να συναντηθεί με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους. Όπως τόνισε, μιλώντας στους εργαζόμενους, η συμπαράστασή του στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής είναι δεδομένη και αμέριστη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεναγήθηκε στο τμήμα πληροφορικής, καθότι το νοσοκομείο έχει καταργήσει πλέον τον χάρτινο φάκελο του ασθενή και προσφέρει πλέον ψηφιακή απεικόνιση του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση νεοπλασίας.

Επίσης, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους της μονάδας που σε μόνιμη βάση αγωνίζονται για τη ζωή των 25 νεογνών που περιθάλπονται εκεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ήρθα σήμερα να γνωρίσω ένα μικρό χωριό 1500 ανθρώπων. Άνθρωποι που εργάζονται νύχτα και μέρα για την υγεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Συνάντησα γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, πληροφορικούς, τεχνολόγους, ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και έρχονται και βρίσκουν λύσεις. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στο δημόσιο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα μας. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, όταν απελευθερωθεί από τα δεσμά του κομματικού κράτους. Και θα πρέπει το υπουργείο Υγείας άμεσα να ανταποκριθεί στα λογικά αιτήματα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ένα θα σας πω: αν τα χειρουργεία λειτουργήσουν και το απόγευμα, όπως ζητούν οι γιατροί, η λίστα αναμονής για σοβαρές επεμβάσεις θα εξαφανιστεί. Δεν είναι αμαρτία; Γιατί να καθυστερούμε άλλο και να παίζουμε με την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας;»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 17:31