Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκάλεσε η διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο.

Η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη. Κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη, και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης