Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «παράνομη κασέτα Μιωνή»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 15:29
Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «παράνομη κασέτα Μιωνή»

Αναφορά κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, κάνοντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Όπως υπογραμμίζουν η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή καταγραφή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και επισημαίνουν στην προκειμένη περίπτωση μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχθεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο ζήτησαν να κινηθεί η δικαιοσύνη ώστε να μη γίνει η χώρα μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκατ. δολαρίων υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση, ενώ η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 15:44