Παρέμβαση ΣΥΝ για την αστυνομική καταστολή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 20:35
Παρέμβαση ΣΥΝ για την αστυνομική καταστολή
Για έναν πρωτόγνωρο χημικό πόλεμο και για άγριους ξυλοδαρμούς κάνει λόγο ο ΣΥΝ, αναφερόμενος στις προηγούμενες δύο ημέρες διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τριάντα έξι μέρες των πιο μαζικών, ειρηνικών διαδηλώσεων στη μεταπολίτευση στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας, με αποκορύφωμα το ελπιδοφόρο, ενωτικό μήνυμα της πλατείας Συντάγματος. Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο χημικό πόλεμο και άγριους ξυλοδαρμούς εναντίον δεκάδων χιλιάδων πολιτών, με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα των αγανακτισμένων - συνειδητοποιημένων Ελλήνων και να αποτρέψουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις του λαού που εκφράζει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή - μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση εκτός από τα ΜΑΤ επιστρατεύει τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και όπως φαίνεται σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιές-παρακρικές ομάδες επιδιώκει την τρομοκράτηση του κόσμου και την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας. ''Ο βασιλιάς είναι γυμνός'', κ. Παπανδρέου.

Η ριζοσπαστική αριστερά απαιτεί:

Να υπόκειται η λειτουργία της ΕΛΑΣ σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τον διαρκή εκδημοκρατισμό της ΕΛΑΣ και την αξιοκρατία στη λειτουργία του Σώματος.

Την άμεση κατάργηση των ΜΑΤ και όλων των δυνάμεων καταστολής που δεν εξυπηρετούν την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Την άμεση απαγόρευση όλων των χημικών ουσιών που πολλές από αυτές είναι απαγορευμένες από διεθνείς συνθήκες.

Οι πολιτικές εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελούν μονόδρομο. Η αξιοπρεπής μισθολογική, συνταξιοδοτική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των ένστολων εργαζομένων, κομμάτι της εργατικής τάξης είναι σήμερα το ζητούμενο.

Η κυβέρνηση, προκαλεί, συκοφαντεί και υβρίζει με χυδαιότητα τη ριζοσπαστική αριστερά, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποκρύψει τις ανάλγητες και ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές της.

Η ειρηνική, μαζική και αποφασιστική απάντηση του λαού είναι αναπόφευκτη για τη σημερινή κυβέρνηση που είναι ηθικά και πολιτικά αφοπλισμένη και παραδομένη στις ορέξεις της τρόικας και του ντόπιου κεφαλαίου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 20:35