Μετά απ’ όσα διαδραματίστηκαν στη  Βουλή κατά τη συζήτηση για το σκάνδαλο Siemens, η Εισαγγελία Πρωτοδικών δια του Προϊσταμένου της, κ. Πούλιου, διευκρίνισε στους δικαστικούς συντάκτες πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί νυν ή  πρώην υπουργός που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σήμερα το πρωί, δικαστικός λειτουργός  είχε τηλεφωνική συνομιλία με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργό Χρίστο Βερελή, ο οποίος  προηγουμένως είχε  αισθανθεί πως δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας τον φωτογράφιζε ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστικός λειτουργός εξήγησε στο βουλευτή πως το πρόσωπό του δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Επισημαίνεται πως έως σήμερα λειτούργησε κατά κόρον, τουλάχιστον ως προς το δικαστικό ρεπορτάζ, η τακτική των ελεγχόμενων διαρροών προς τους δικαστικούς συντάκτες για ό,τι συμβαίνει στην προανάκριση για το σκάνδαλο Siemens.

Κατόπιν τούτου η Εισαγγελία πρωτοδικών προέβη στην παραπάνω διευκρίνηση. Αν και η φράση «μέχρι στιγμής» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να εντοπιστεί σημαίνων πολιτικό πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο Siemens, εν τούτοις η χρονική στιγμή κατά την οποία διατυπώθηκε μία τέτοια διευκρίνιση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκαλεί ερωτήματα.

Επισημαίνεται πως τόσο χθες όσο και σήμερα στη Βουλή, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι «χειραγωγεί» τη Δικαιοσύνη και πως επιδίδεται σε κουκούλωμα των σκανδάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρης, ευθέως διατύπωσε την άποψη πως είναι αναγκαία η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, διότι  μόνον δια της δικαστικής οδού δε θα υπάρξει αποτέλεσμα στη διερεύνηση του σκανδάλου.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης