Ο Μανώλης Γλέζος είχε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν ότι θα διατηρήσει για έναν χρόνο μόνο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια θα παραιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς είχε από την εκλογή του ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει έναν χρόνο θητείας.Έχοντας δώσει «πύρινες» ομιλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και έχοντας ασκήσει έντονη κριτική για τη στάση των πιστωτών απέναντι στην Αθήνα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πύρινες» ομιλίες και το βραχιολάκι που έγινε… κομμάτια

Ο Μανώλης Γλέζος δεν είχε διστάσει να εξαπολύσει τα πυρά του και κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο κατηγόρησε για σκληρή και αντιευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Αθήνα. «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα» είχε πει σε ομιλία του στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «όσοι νομίζουν πως θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό είναι γελασμένοι».

Σε μια άλλη ομιλία του, αυτή τη φορά στο Βερολίνο με θέμα τον φασισμό, και θέλοντας να δείξει ότι δεν ανέχεται οποιουδήποτε είδους «δεσμά» είχε σπάσει το βραχιολάκι που του είχαν δώσει για την είσοδο στη γερμανική Βουλή, δηλώνοντας: «Να σπάσετε τα δεσμά της βίας, της καταστολής και της εκμετάλλευσης!».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, Die Linke, είχε ξεσπάσει σε χειροκροτήματα αμέσως μετά τη συμβολική αυτή κίνηση του ευρωβουλευτή.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Γλέζος: «Όλα γίνονται για τα πετρέλαια», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, 18:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης