Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Ο εξ Αμερικής υφυπουργός και πρώην επικεφαλής της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τις αποκαλύψεις αναφορικά με τα ψευδή στοιχεία με τα οποία είχε συμπληρώσει το βιογραφικό του και τα οποία αφορούσαν στις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Columbia.

Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Διαματάρης παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν είχε αποφοιτήσει από το αμερικανικό αυτό πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο κ. Διαματάρης αναφέρει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

»Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σενάρια και τα ολισθήματα του κ. Διαματάρη

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως και ορισμένα ΜΜΕ του κλίματος Μητσοτάκη υποστήριξαν μετά την παραίτηση του υφυπουργού πως ο κ. Διαματάρης «φαγώθηκε» για άλλους λόγους και όχι για το…. «ευφάνταστο» βιογραφικό του και τα fake πτυχία. Έτσι, κάποια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον Αντώνη Διαματάρη και του ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ -εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Ο Τάσος ΦιλιππάκοςΕπίσης, του ζητήθηκε η παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους» αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα του διορισμού ως μετακλητού στο υπουργικό γραφείο του Τάσου Φιλιππάκου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ, όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ.

 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης