Την αιφνίδια παραίτησή του υπέβαλλε ο Βασίλης Μαστρογιάννης, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, με τις αιτίες φυγής να καλύπτονται από ένα πέπλο έντονης παρασκηνιακής φημολογίας.

Κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου κάνουν λόγο για ένα «συναινετικό» διαζύγιο των δύο πλευρών, το οποίο είχε συναποφασιστεί προ δεκαημέρου, με αιτία την θέληση του κ. Μαστρογιάννη να επιδιώξει εντονότερα μία πολιτική καριέρα και η θέση του ως διευθυντής γραφείου υπουργού ήταν ασύμβατη και εμπόδιο σε αυτή του την επιθυμία εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα όμως, φημολογία η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αστυνομικού ενδιαφέροντος, ανέφερε πως αιτία απομάκρυνσης του κ. Μαστρογιάννη ήταν η συνύπαρξή και τα… «κοινά τσιφτετέλια» με τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας των συνδικαλιστών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαστρογιάννης ήταν διευθυντής και του γραφείου του κ. Πανούση όταν αυτός διετέλεσε υπουργός και συνέχισε και με τον κ. Τόσκα.

Στη χοροεσπερίδα το παρών είχαν δώσει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι φήμες, ήθελαν τον κ. Τόσκα να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία των κυρίων Μαστρογιάννη και Αναγνωστάκη στον ίδιο χώρο με τον Γιάννη Πανούση.

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης διαψεύδει ότι αιτία της παραίτησής του είναι η συμμετοχή του στην χοροεσπερίδα και υποστηρίζει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον υπουργό, τον οποίο κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν μέσω εμού. Με έχουν βάλει στη μέση ενός παράξενου πολέμου». Ο κ. Αναγνωστάκης με τη σειρά του ανέφερε: «Έχω μια άριστη συνεργασία με τον υπουργό και σε ότι με αφορά δεν ισχύει η φημολογία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης