Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η αποκάλυψη της πλακέτας για τα θύματα της Marfin

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 11:18
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η αποκάλυψη της πλακέτας για τα θύματα της Marfin

«Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter, πριν λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας» σημειώνει στο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε χθες στη Βουλή ότι «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μία ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη. Θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».

Πρόκειται, επομένως, για υλοποίηση της προαναγγελίας αυτής. Όπως αναφέρεται και στο tweet, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12:00 θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας στον χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργού να παραστούν στην τελετή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 11:50