ΠΑΣΟΚ: «Σοβαρά ερωτηματικά» δημιουργεί η αναίρεση αθωωτικής απόφασης για τον Α. Γεωργίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 18:06
ΠΑΣΟΚ: «Σοβαρά ερωτηματικά» δημιουργεί η αναίρεση αθωωτικής απόφασης για τον Α. Γεωργίου
«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Συνεχίζοντας, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κύκλους της Δικαιοσύνης που «για πολλοστή κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν. Πόσο μάλλον όταν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ελεχθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα».

"Η εμμονή αυτή σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους επιχειρούμενους "πολιτικούς αρραβώνες”. Δεν εξυπηρετεί όμως την αλήθεια" τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως στη "στην προσπάθεια της διαστρέβλωσης της αλήθειας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν απόλυτα", γι' αυτό "δεν αποδέχθηκαν πρόσφατα την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα".

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 18:19