Την αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη έρχεται μετά τις όλο και πιο έντονες πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει την στρατηγική της ολοκλήρωσης της τετραετίας και προσανατολίζεται στο να φέρει τις εκλογές αρκετά νωρίτερα, ακόμη και στους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχικός σχεδιασμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να γίνει η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος στις 20 του μήνα ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και να επιβεβαιωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στην προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, οι πληροφορίες περί επίσπευσης του χρόνου των εκλογών έκαναν τον κ. Ανδρουλάκη να ζητήσει, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης με στελέχη του, να αναβληθεί η συνεδρίαση της ΚΕ για λίγο αργότερα. Ούτως ή άλλως η προεργασία για τα ψηφοδέλτια έχει ήδη γίνει και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αυτά θα έχουν οριστικοποιηθεί σε ποσοστό που μπορεί να ξεπερνά και το 80%.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν το προσεχές διάστημα θα βγουν στην επιφάνεια και νέες αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι δεν κινείται με θεσμικό τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Προσδοκούν, λοιπόν, ότι η «θεσμική στάση» του ΠΑΣΟΚ θα εκτιμηθεί από τους κεντρώους και τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης