ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016, 20:56
ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες»
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων γιατί πολύ απλά η ηθική της συνοψίζεται σε δυο λέξεις: 'Λέμε, ξελέμε'" υπογραμμίζει ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του σχεδίου για τον εκλογικό νόμο από την κυβέρνηση και στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους.

"Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τον εκλογικό νόμο, στο οποίο ουδεμία αναφορά υπάρχει για τον Απόδημο Ελληνισμό παρά τη συνταγματική πρόβλεψη που ορίζει το άρθρο 51, παρ. 4 για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών και παρόλο που -μέχρι πρότινος- διάφοροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωναν στις συνεντεύξεις τους, ότι θα επιλυθεί το θέμα της επιστολικής ψήφου των Αποδήμων", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: "Μάλιστα, ένας κυβερνητικός βουλευτής υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρος αφού πρότεινε 12 έδρες στους Απόδημους.

Σε αυτές τις δηλώσει, όμως, εξαντλήθηκε και η ευαισθησία τους για το ζήτημα αφού αδιαφορούν για τα δικαιώματα των χιλιάδων Ελλήνων που μετανάστευσαν λόγω της κρίσης και για τους οποίους έριχναν κροκοδείλια δάκρυα μεταξύ 2010 και Ιανουάριο 2015.

Όπως, επίσης, αδιαφορούν για τους μετανάστες που άφησαν την Ελλάδα τη δεκαετία 1950-1960 και που αιμοδότησαν οικονομικά την πατρίδα για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ θέτει το δικαίωμα ψήφου στους Απόδημους Έλληνες μέσα στις πέντε προτεραιότητες για τον Εκλογικό Νόμο, όπως δημόσια τις κατέθεσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.

Θέση μας είναι:

- Εκλογικές περιφέρειες Αποδήμου ανά γεωγραφική ενότητα για να μπορούν να εκλέγουν οι απόδημοι απόδημους βουλευτές.

- Εκλογή βουλευτών σε αντιστοίχιση προς τον πληθυσμό των απόδημων της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας.

- Καθιέρωση, ως πρόσφορο μέσο, της άσκησης του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και μέσω επιστολικής ψήφου.

- Απογραφή των εκλογέων καθώς και η επίλυση σημαντικών τεχνικών ζητημάτων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών".

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016, 20:56