Χωρίς ενημέρωση για το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων ύψους περίπου 11,5 δισ. παραμένει το ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με πηγές του κόμματος, κατά τη χτεσινή σύσκεψη των αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός δεν ενημέρωσε για τη διάρθρωση των μέτρων.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι περιμένουν την επίσημη πληροφόρηση της κυβέρνησης, παραπέμποντας σε αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη σύσκεψη με τους βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην ενημέρωση και πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας δε, την εκτίμηση που έκανε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι τα μέτρα θα έχουν «κλειδώσει» έως την Κυριακή, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή.

Στη σύσκεψη στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους συζητήθηκε το εάν θα πρέπει ή όχι να τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενος στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρότεινε ότι ακόμα και εάν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση ως ένα άρθρο, το οποίο χαρακτήρισε «κατανοητό», θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει για τα μέτρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοικτό το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, υιοθετώντας την πρόταση του κ. Σκανδαλίδη και σημειώνοντας πως η όποια απόφαση της ΚΟ θα πρέπει να τηρηθεί. Επιπλέον, στην εν λόγω συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί και εάν τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση με τη μορφή ενός άρθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: AΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης