ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί το «οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο» στον ΕΟΤ

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί το «οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο» στον ΕΟΤ
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την υπόθεση του «οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου» του ΕΟΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου τονίζεται, επίσης, ότι στην εποχή της μεγάλης κρίσης που περνά η χώρα, η ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς πρέπει να είναι μηδενική. Επισημαίνεται δε ότι η διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και του πρώην γ.γ. του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαρύτατα, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων κυκλωμάτων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την πλαστή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ, αλλά και όσα επακολούθησαν με τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό, πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα, σε βάθος, με πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν. Η οξεία διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΤ, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, που οι πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες, η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι μηδενική».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 16:28