ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της χώρας

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της χώρας
Σφοδρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για «υπονόμευση» της «εθνικής προσπάθειας εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση», σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματος «και τη γενικότερη στάση της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «όλη αυτή η ακατάσχετη πολιτική νευρικότητα δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο μιας «εφόδου» που δεν πετυχαίνει, το αδιέξοδο μιας δήθεν εναλλακτικής στρατηγικής, που όταν την ψελλίζουν φαίνεται πόσο επιπόλαια, αντιφατική, ανεπαρκής και επικίνδυνη είναι».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «μέσα σε λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς ανακοινώσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις:

- Υπονομεύουν ανοικτά την εθνική προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, αμφισβητώντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό και τις σκληρές θυσίες του.

- Υπονομεύουν και αμαυρώνουν την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας, που είναι μια πρόσθετη δυνατότητα να προβληθεί το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης χώρας- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Υπονομεύουν με παιδαριώδη επιχειρήματα τη στοιχειώδη συναίνεση που πρέπει να υπάρχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που διεξάγονται σημαντικές διεθνείς επαφές.

- Υπονομεύουν την προσπάθεια ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, απειλώντας όλους τους ξένους και Έλληνες επενδυτές που μετέχουν σε νομοθετημένες διαδικασίες.

- Υπονομεύουν και επιβαρύνουν το δημόσιο κλίμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με την υστερική επανάληψη χυδαίων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών κατά πολιτικών προσώπων, κομμάτων και θεσμών, με την αίσθηση του ατιμώρητου «τσαμπουκά», που δεν είναι πλέον ζήτημα προσωπικής αισθητικής συγκεκριμένων ατόμων, αλλά ωμή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 18:22