ΠΑΣΟΚ: «Όλο και πιο εμφανή τα αδιέξοδα της κυβέρνησης»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 21:15
ΠΑΣΟΚ: «Όλο και πιο εμφανή τα αδιέξοδα της κυβέρνησης»
«Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης γίνονται καθημερινά όλο και πιο εμφανή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ.

«Η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων με κορύφωσή της τη σημερινή συνάντηση με τους Διοικητές και τους Προέδρους στοχεύει στην αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων. Χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας:

«Προσοχή: οι συκοφάντες του PSI ξέρουν ελπίζουμε ότι με το PSI ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι «το χρέος των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε τους τελευταίου τέσσερις μήνες κατά 600 εκ ευρώ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς προμηθευτές και να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας».

«Την ίδια στιγμή ο γνωστός τηλεσχολιαστής Γενικός Γραμματέας Κοινωνική Ασφάλισης κ Γ. Ρωμανιάς  (ο δήθεν έχων στο τσεπάκι τις 24 πηγές χρηματοδότησης), αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι και στον  κουμπαρά του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, που στηρίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για να καλύψει τα τρέχοντα ταμειακά ελλείμματα του δημοσίου», καταλήγει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 21:15