Η θωράκιση των πόλεων από κάθε κίνδυνο, με τη δημιουργία «μιας ομπρέλας προστασίας για τις τοπικές κοινωνίες», αποτελεί προτεραιότητα για την αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, τόνισε, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, στο ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ), με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με τίτλο: «Wings to Fly».

Ο κ. Πατούλης, επικαλούμενος και την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι, τόνισε πως το ισχύον συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης της χώρας έχει αποδομηθεί στη συνείδηση της κοινωνίας.«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα πολλά λόγια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει ένα νέο, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας που έχει στο κέντρο το πολίτη και την ασφαλειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει στη πολιτεία, στους φορείς, στην ίδια τη κοινωνία τη δική της στρατηγική, για ένα αποτελεσματικό σύστημα όχι μόνο διαχείρισης καταστροφών αλλά μιας συνολικής πολιτικής προστασίας που έχει ανάγκη η χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στη θεματική ενότητα του Συνεδρίου όπου συζητήθηκε το θέμα των προληπτικών ελέγχων για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σύμφωνη με τη δημιουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης