Παυλόπουλος από Αντικύθηρα: «Εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 16:58
Παυλόπουλος από Αντικύθηρα: «Εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες»
Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα επισκέπτεται από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, παράλληλα δε ενημερώθηκε και για τις νέες έρευνες του ναυαγίου των Αντικυθήρων από επιστήμονες της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, τον Ανώτατο άρχοντα της χώρας, να επισκέπτεται το νησί τους.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα Αντικύθηρα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, περιηγήθηκε στο νησί, συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους του, 25 περίπου το χειμώνα, και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του πασίγνωστου Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Επισκέφθηκε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού, τον Άγιο Μύρωνα, όπου τον υποδέχθηκε συγκινημένος ο ηλικιωμένος ιερέας του Αγ. Μύρωνα, πατέρας Αντώνιος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας μαζί του, του είπε ότι «εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες», και τον συνεχάρη για το σθένος του, και την ψυχική του δύναμη. Ο ΠτΔ μετέβη στη συνέχεια στα Κύθηρα, όπου τον ανέμενε ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «ο καθηγητής της καρδιάς μου» όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στους συνεργάτες του, μια και ο κ. Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε δάσκαλος του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.Τέλος σε δήλωσή του μετά από την παρουσίαση με προβολή βίντεο, των Εναλίων Ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε:

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων μέσα από τα αντικείμενα που έχουν έρθει στην επιφάνεια, μέσα από τα αντικείμενα που παραμένουν στο Ναυάγιο, κυρίως όμως μέσα από τον απαράμιλλης τεχνολογικής τελειότητας για την εποχή του και όχι μόνο, μηχανισμό, αποδεικνύουν τούτο: Το σκάφος του ελληνικού πνεύματος, ταξιδεύει ανά τους αιώνες αβύθιστο στον ωκεανό του παγκόσμιου πολιτισμού».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 18:28