«Εθνικό μονόδρομο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την παρουσία της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Υποδεχόμενος λίγο μετά τις 11.00 το πρωί την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως ζητούμενο αυτήν την ώρα είναι «ο ελληνικός λαός να παραμείνει ενωμένος«, επισημαίνοντας πως «το δημοψήφισμα δεν πρέπει να ταράξει την ενότητα της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πορεία προς το δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να διαταράξει την τόσο απαραίτητη, αυτήν τη στιγμή, ενότητα του ελληνικού λαού. Το δημοψήφισμα, που είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας, υπηρετεί τη δημοκρατία μόνον όταν διεξάγεται υπό όρους που δεν επιτρέπουν κανέναν διχασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τόνισε πως «η πορεία στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη είναι μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους ασφάλειας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) και τη νέα απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA.

Λούκα Κατσέλη: Το τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να ανταποκριθεί

Από τη μεριά της η Λούκα Κατσέλη συμφώνησε με τα λεγόμενα του Προκόπη Παυλόπουλου, κάνοντας λόγο «για δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα» και καλώντας όλους «να τις αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, ομόνοια και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι μέσα στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), το τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών.

«Δίνεται ένας καθημερινός αγώνας, πραγματικά, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Τα πράγματα είναι ομαλά. Υπάρχει ρευστότητα και είμαι σίγουρη και αισιόδοξη ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αν όλοι, όπως είπατε, είμαστε μαζί και αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες από κοινού» κατέληξε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης