Στην εκδήλωση παρουσίασης των συμμετοχών και διακρίσεων φοιτητών της Νομικής Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς, όπου απένειμε τα τιμητικά διπλώματα, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
 
«H αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας, αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς συνεχάρη όχι μόνο για τη λαμπρή τους επίδοση, αλλά και διότι η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, συνθήκες, τις οποίες άλλοι συνάδελφοί τους διαγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος προς τους διακριθέντες δήλωσε ότι αποτελούν ζωντανό και απτό παράδειγμα της αριστείας, αναφορικά με το νόημα της οποίας είπε: «Θέλω, δε, να τονίσω ότι η αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας, αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα. Αναλογική ισότητα κατ΄ Αριστοτέλη. Υπενθυμίζω ότι το έτος 2016 ανακηρύχθηκε έτος Αριστοτέλους για τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση αυτού του μεγάλου φιλοσόφου, ο οποίος είναι και ο πρώτος πραγματικός επιστήμονας της ανθρωπότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης