Την ιστορική ευκαιρία να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι δικοινοτικές συνομιλίες, που ήδη ξεκίνησαν, στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι από την τουρκοκυπριακή πλευρά και από τη μεριά της Τουρκίας θα υπάρξει ειλικρίνεια, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, την Τρίτη, με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (Αmerican Hellenic Institute) στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ειλικρίνεια, η οποία σημαίνει πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, πλήρη σεβασμό των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του Συμβουλίου Ασφαλείας και επιπλέον σεβασμό του γεγονότος ότι η Κύπρος πρέπει να έχει την οντότητα την κρατική που θα της επιτρέψει να παραμείνει και να βαδίσει χωρίς κανενός είδους εμπόδιο εντός ΕΕ και εντός Ευρωζώνης. Η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή, θα πρέπει να παραμείνει πάντα ένα Κράτος» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάλεσε τα μέλη του Ινστιτούτου να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια τον ρόλο του Ινστιτούτου όλα αυτά τα χρόνια. Ένας κορυφαίος ρόλος, δεδομένου ότι το κύρος και η δυνατότητα παρέμβασής του, όχι μόνο μέσω της ομογένειας αλλά και ευθέως στους πολιτειακούς θεσμούς των ΗΠΑ, μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να παίξει το Ινστιτούτο έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε δυο επίπεδα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη του Ινστιτούτου να συμβάλουν «στην αναγκαία έξοδο της χώρας από αυτήν την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο και τον ελληνικό λαό».

«Σε αυτά τα δυο σημεία (Κυπριακό και Οικονομία) η παρέμβασή σας μπορεί να είναι καταλυτική και σας συγχαίρω για ό,τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο σας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης