Παυλόπουλος: Νομικά ορθή και δικαστικά επιδιώξιμη η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 17:14
Παυλόπουλος: Νομικά ορθή και δικαστικά επιδιώξιμη η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
Νομικά ορθή και δικαστικά επιδιώξιμη χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ειδικότερα, στην αντιφώνησή του, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, λίγο μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της πόλης, ο κ. Παυλόπουλος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στα μηνύματα εθνική ενότητας, ενώ απαντώντας στον δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη, που ζήτησε τη συμβολή του στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, σημείωσε πως «έχω υποστηρίξει μέχρι σήμερα και ως καθηγητής και ως πολιτικός και τώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι οι διεκδικήσεις αυτές είναι πλήρως νομικά ενέργειες και απολύτως δικαστικά επιδιώξιμες».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη άποψη δεν ανήκει απλώς στον ίδιο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως καθηγητή της Νομικής, αλλά αποτελεί άποψη κορυφαίων νομικών της Ευρώπης

«Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Ούτε ζητούμε "εκδίκηση". Άλλωστε, το αίσθημα της εκδίκησης για μας τους Έλληνες είναι παντελώς άγνωστο» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «όπως μας ζητούν να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, όπως μας ζητούν να τηρούμε το διεθνές δίκαιο, και εμείς αντιτάσσουμε το ίδιο».

«Με θεσμικούς λοιπόν και πολιτικούς όρους θα επιδιώξουμε αυτό που μας ανήκει μέσα από τα αρμόδια δικαστικά fora. Αυτό είναι εθνικό μας χρέος. Απαίτηση για τους παλιούς και τις γενιές που έρχονται» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα γεγονότα στο Παρίσι, υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας μας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της Δύσης και της Ευρώπης».

Χαρακτήρισε αδίστακτους εγκληματίες όσους προχωρούν σε πράξεις βίας και όλα αυτά τα απέδωσε στις «απεχθείς εκφάνσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού», που, όπως είπε, είναι «εντελώς ξένες προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 17:20