Τη διαβεβαίωση ότι «η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους σας και την οικονομική σας αυτοτέλεια, όπως ακριβώς απαιτεί το Σύνταγμα, και αυτήν την υποχρέωση θα τη φέρει σε πέρας με οιοδήποτε κόστος» έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

«Καθένας αναγνωρίζει σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως θεσμού πρώτον στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία ύστερα από τη βαθιά κρίση που έχει περάσει. Θα πρέπει να αναδείξει κανείς και τον ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιον τον κοινωνικό ιστό» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους περιφερειάρχες για την υπεύθυνη στάση τους ως προς τη συμπαράσταση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μια συμπαράσταση που, όπως είπε, την είδαμε πρόσφατα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κωνσταντίνος Αγοραστός μετέφερε στον κ. Παυλόπουλο την αγωνία των πολιτών, την κραυγή αγωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και τα οικονομικά αλλά και τα ψυχολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να πετύχουμε κάτι καλύτερο και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Γιατί η συναίνεση στην πράξη φαίνεται και στα δύσκολα. Και εμείς ως περιφέρειες και περιφερειάρχες το αποδείξαμε στην ύστατη στιγμή. Χρειάζεται όμως μεγάλη δύναμη. Υπέρτατες ιστορικές ανάγκες μάς καλούν, σας καλούν για το καλό της χώρας, γιατί σήμερα βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση που δεν θέλουμε να πολλαπλασιαστεί, γι’ αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια» τόνισε.

«Αλλά θέλουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Περιφερειών με σχέδιο, με ευρύτητα πολιτική και κοινωνική αλλά και με επάρκεια πολιτική και τεχνοκρατική για να αντιμετωπίσουμε το αύριο. Γιατί αγωνιούμε για το αύριο και σας ευχαριστούμε πολύ για την πραγματική συμπαράσταση αλλά και έμπρακτη αναγνώριση προς τις Περιφέρειες, γιατί όλο αυτόν τον χρόνο επιτελέσαμε ένα έργο με ενδιαφέρον και σεβασμό προς τον πολίτη και στην ανάπτυξη των Περιφερειών μας» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

« Το αναγνωρίζουμε και νομίζω ότι η μεγαλύτερη αναγνώριση προέρχεται από τον λαό, ο οποίος σας εκλέγει και σας επιβραβεύει» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης