Παυλόπουλος σε Πούτιν: Η επισκεψή σας γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 17:56
Παυλόπουλος σε Πούτιν: Η επισκεψή σας γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Στην Αθήνα έφτασε στις 16.52 το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από υπουργούς και επιχειρηματίες.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και στη συνέχεια αναχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο.

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Πρ. Παυλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία ΟΗΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να μπει οριστικά τέλος στον πόλεμο της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, θα μπει τέλος και στο δράμα των προσφύγων, αλλά και στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρόσκληση, επισημαίνοντας τις βαθιές και διαχρονικές σχέσεις των δύο λαών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία της Ελλάδας για την πρόσκληση» σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ολοι διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και την διεθνή ασφάλεια. Είναι σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, να τα εξετάσουμε και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία έχουμε στην Ελλάδα. Σε μια χώρα με την οποία διατηρούμε βαθιές, διαχρονικές, πνευματικές σχέσεις. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος. Πρέπει να στηρίξουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Μετά τον Μάρτιο ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Στόχος να προχωρήσουμε σε συνεργασία και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους».


Mε... γερμανικό αυτοκίνητο έφτασε στο Προεδρικό ο Πούτιν

Μεγάλη η αυτοκινητοπομπή

Διπλωμάτες, ακόλουθοι και υπουργοί στο προεδρικό μέγαροΑμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 18:46