Την πρωτοβουλία «Κατέβα για την Αθήνα!» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, καλώντας όσους διαθέτουν όρεξη και μεράκι για τη γειτονιά τους να δηλώσουν υποψηφιότητα ως διαμερισματικοί σύμβουλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Κατέβα για την Αθήνα!», κάθε πολίτης που μπορεί να διαθέσει δύο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο του κι έχει διάθεση να προσφέρει για την Αθήνα, μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στα Συμβούλια Γειτονιάς ως διαμερισματικός σύμβουλος.
Τα Συμβούλια αυτά, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Γερουλάνου, θα είναι ομάδες της γειτονιάς που θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι όλων των κατοίκων, εκλεγμένοι από τους συμπολίτες τους και πλαισιωμένοι από εθελοντές με δεξιότητες, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, επιστήμονες.
Στόχος τους θα είναι να καταγράφουν προβλήματα, να ιεραρχούν τις προτεραιότητες κάθε γειτονιάς, να δουλεύουν μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και να συμβάλλουν ώστε να βρίσκουμε όλοι μαζί τις λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Επίσης στα Συμβούλια αυτά, θα λογοδοτούν ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου, δίνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων κάθε εβδομάδα, ώστε κανένας πολίτης να μη νιώθει ξεκομμένος από τον δήμο. Ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να έχουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα καθημερινά ζητήματα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης