Εξαιρετικά εντυπωσιασμένος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά τις διαρθρωτικές ρυθμίσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο σκληρός Γερμανός δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το δημόσιο. Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για ανάπτυξη επενδυτικού ταμείου που θα ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνες τους την ανάπτυξη, μπορούν μέσω της δημόσιας διοίκησης, είπε επίσης ο κ. Σόιμπλε, ενώ τόνισε ότι το υψηλό κόστος δανεισμού δυσκολεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επενδυτική τους προσπάθεια. «Είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ακόμη ανεξάντλητο δυναμικό. Πέρασαν τα δύσκολα, αλλά έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Όχι στο κούρεμα»

Να μην συνεχισθεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, καθώς «δεν είναι προς όφελός σας», ζήτησε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να ζητήσω από όλους σας να μην συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας» είπε ο γερμανός υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα μετά από παρέμβαση που έγινε στην εκδήλωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης