Πέρασε το νομοσχέδιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010, 23:31
Πέρασε το νομοσχέδιο
Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Με τροποποίηση που κατέθεσε η υπουργός Υγείας στο νέο νομοσχέδιο, διευρύνει επίσης την δυνατότητα ολοήμερης λειτουργίας τομέων των νοσοκομείων που εφημερεύουν, υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιούν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της γενικής εφημερίας, ενώ σε μελλοντική απόφαση του υπουργού παραπέμπεται η ρύθμιση των όρων και προϋποθέσεων για την χρήση του εξοπλισμού και την συμμετοχή του προσωπικού.

Κατά τα άλλα, το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο ΛΑΟΣ ψήφισε «παρών». Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να διαφωνεί επί της φιλοσοφίας του βασικού αυτού άρθρου, το καταψήφισε θεωρώντας ελλιπείς τις προβλέψεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

«Όταν θα έχετε βγάλει υπουργική απόφαση για τις αμοιβές του γιατρού και του προσωπικού, ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να τις αναπροσαρμόσει, χωρίς να έχετε εσείς μηχανισμό προσαρμογής των τιμών», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Μ. Σαλμάς, διαφωνώντας και με την προβλεπόμενη διαμοίραση των όποιων κερδών ενός νοσοκομείου από την εκάστοτε υγειονομική περιφέρεια προς τα υπόλοιπα.

Τα κόμματα της Αριστεράς, επανέλαβαν και σήμερα τις απόψεις τους περί εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων νοσοκομείων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010, 23:31