Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 21:43
Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο»
Με αφορμή τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω την έσχατη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για έξι μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τα νησιά μας. Η αναγκαιότητα της συνολικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας παραμένει για εμάς επιδίωξη σταθερή και αμετάθετη».

Σε δήλωση του για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρει: «Η παραμονή των πέντε νησιών μας στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ είναι πραγματικότητα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Θα το πιουν και αυτό το πικρό ποτήρι. Η χώρα προχωρά μαζί με τα νησιά μας, με γενικευμένη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και μειωμένο ΦΠΑ».Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 21:43