Περιοδεία του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στις Κυκλάδες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 21:21
Περιοδεία του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στις Κυκλάδες
«Αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε τη μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε με κατοίκους και μέλη του κόμματος στην Αντίπαρο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει, όχι μόνο τα Κόμματα, αλλά την ίδια την ελληνική κοινωνία. Ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός πρώτα θα ξεκαθάριζε τη θέση της Κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε. Αντιθέτως η ΝΔ δεν φοβήθηκε ποτέ να σταθεί με ευθύνη απέναντι στην Ιστορία».

Αναφερόμενος σε τοπικά ζητήματα επεσήμανε ότι «είναι κατεπείγον για τη νησιωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, αλλά και για τη μείωση της πρόσθετης επιβάρυνσης όλων των πολιτών από τα τιμολόγια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στα μεγάλα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης».

«Όπως συνέβη με όλη την ελληνική οικονομία, ο τουρισμός υφίσταται και εκείνος τις συνέπειες της υπερφορολόγησης των Τσίπρα - Καμμένου» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε «που αύξησαν το Φ.Π.Α. στη διαμονή, από το 6,5%, στο 13%, το Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13%, στο 24%, το Φ.Π.Α. στις μεταφορές, από το 13%, στο 24%, το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, από το 26%, στο 29%. Επέβαλε φόρο διαμονής από το 2018 σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά».

«Όπως έχει ήδη δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι φορολογικοί συντελεστές, που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να επιστρέψουν, το ταχύτερο δυνατό, σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Η νομοθετημένη επιβολή του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα από 1.1.2018 αποτελεί έναν παράλογο φόρο. Εμείς δεσμευόμαστε για την κατάργησή του. Όπως δεσμευόμαστε και για την σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και στην εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες».

Επιπλέον, ο Γραμματέας της ΝΔ παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για τον τουρισμό, λέγοντας: «Η δική μας πρόταση για τον τουρισμό στηρίζεται σε 5 άξονες: Προσέλκυση επενδύσεων και κίνητρα για να αντισταθμίσουν τα φορολογικά αντικίνητρα και φυσικά το υψηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, φορολογική πολιτική, ένα νέο χωροταξικό σχέδιο, δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων που θα δώσουν στον τουρισμό μας υψηλή προστιθέμενη αξία και προβολή - προώθηση τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Αυγενάκης την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα ξεναγηθεί στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής και ακολούθως θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα των ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου και Αντιπάρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 22:25