Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα, 24 Αυγούστου, τη Ζάκυνθο. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του επισκεπτόμενος την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο του νησιού. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε βόλτα στους δρόμους της Ζακύνθου συνομιλώντας με κατοίκους ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση απαντώντας στην αναφορά του Πρωθυπουργού περί πολιτικών δυνάμεων που ονειρεύονται κρυφά ή φανερά μνημόνια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος ήδη έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο αφού υπέγραψε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο στοίχισε στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ. Έχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και όταν είναι αυτός ο οποίος έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου.

Η χώρα, σήμερα, χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση. Χρειάζεται ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη. Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της Ελλάδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος ανέφερε τα εξής:

«Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι, όμως, επίσης ένα νησί το οποίο σήμερα έχει υποστεί τις συνέπειες μιας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία στο παρελθόν είχε και άναρχα χαρακτηριστικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το πολύ όμορφο νησί να συνυπάρχει η τουριστική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος. Το θαλάσσιο πάρκο είναι ένας μεγάλος προορισμός για τη Ζάκυνθο, αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα. Και μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τον τοπικό τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Οι δύο αυτές δραστηριότητες, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κινείται ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα ήθελα να πω και μια κουβέντα ακόμα που αφορά τα τοπικά ζητήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στη Ζάκυνθο. Και να μην δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας, το οποίο τελικά υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει το ίδιο το αγοραστικό προϊόν. Αυτό αποτελεί δέσμευση για μένα. Είναι μία δέσμευση πανελλαδικής εφαρμογής αλλά θα έλεγα ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση εδώ στη Ζάκυνθο.

Η Αστυνομία κάνει μια καλή και σοβαρή προσπάθεια, αλλά είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ενίσχυση. Χρειάζεται ενίσχυση και χρειάζεται βέβαια και κεντρική πολιτική βούληση. Όλα αυτά θα τα παρέχουμε εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας».

Τέλος, σε σχέση με τους στρατηγικούς εκλογικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας για τη Ζάκυνθο, ανέφερε τα εξής:

«Τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Αυτό που θα σας πω είναι ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας και κεντρική δική μου προσωπική επιλογή να κερδηθεί η Ζάκυνθος για τη Νέα Δημοκρατία μετά από πάρα πολλά χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης