Tο στρατηγείο της 79ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το στρατόπεδο του 289ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής, στη Σάμο, καθώς και τη δύναμη του φυλακίου της Φρουράς του Αγαθονησίου, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. Τόσκας, επεσήμανε: “Σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε Νέα Δομή Δυνάμεων η οποία θα δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και, όπου αυτό θα είναι δυνατό, μικρότερο κόστος, χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές του προσωπικού”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς, σχετικά από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ στη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται θέμα ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο: “Άλλωστε, οι όποιες διεθνείς συμφωνίες της χώρας περνούν μέσα από τη Βουλή”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας, είχε επίσης συναντήσεις τον Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νικόλαο Κατρακάζο, ενώ επισκέφθηκε το Αγαθονήσι,συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη.

Αύριο, θα επισκεφθεί μονάδες σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες και την Πέμπτη τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης