Περιπετειώδης επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 19:54
Περιπετειώδης επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Τελειωμό δεν είχαν τα «ευτράπελα» από την περιοδεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Αρχικά σημειώθηκε η λιποθυμία μαθήτριας στο σχολείο «Άγιος Δημήτριος» της Αστόρια. Ακολούθησε στο ίδιο σχολείο ο μαθητής που δεν του έδωσε το χέρι του για χειραψία και η διαμαρτυρία ομογενούς για την «κυβίστησή» του στο θέμα με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου. Στα αξιοσημείωτα περιστατικά συμπεριλαμβάνεται μια γυναίκα από την Αστόρια που τον καλωσόρισε λέγοντάς του πως: «εύχομαι να μην προδώσετε την πατρίδα».

Τέτοια «καυτή» υποδοχή δεν την φαντάζονταν και σίγουρα έφυγε αρκετά προβληματισμένος με τις αντιδράσεις μελών της ομογένειας.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Μαθητής δεν έδωσε το χέρι του στον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αποδοκιμαστικά το κεφάλι του, και γυρνώντας την πλάτη του επιδεικτικά, ενώ το βλέμμα αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του ήταν εμφανές.

Η αμηχανία και το ξάφνιασμα του Πρωθυπουργού αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο και τα λόγια είναι περιττά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Γυναίκα ομογενής σε Τσίπρα: «εύχομαι να μην προδώσετε την πατρίδα»

Άλλο ένα ξάφνιασμα είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην πόλη της Αστόρια όταν γυναίκα ομογενής τον πλησίασε και  αφού τον καλωσόρισε του είπε: «εύχομαι να μην προδώσετε την πατρίδα».

Ο κ. Τσίπρας δεν περίμενε μια τέτοια ατάκα από τους ομογενείς και όπως θα δείτε στο βίντεο ένιωσε αμηχανία.

Ο πρωθυπουργός απάντησε, «να είστε καλά» και της χτύπησε την πλάτη.


Ομογενής Δημοσθένης Κωνσταντάτος: «γιατί φέρατε την πατρίδα σε τέτοια θέση με τα μνημόνια;» 

Το τελευταίο περιστατικό ήταν και το πιο «άγριο» και συνέβη σε εκδήλωση  του οργανισμού «East Mediterranean Business Culture Alliance» στην διάρκεια της οποίας οι οργανωτές περίμεναν και τον Πρωθυπουργό και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα περνούσε αμέσως μετά τη ομιλία στην Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «η αρχειοθέτηση της Ελληνοαμερικανικής Εμπειρίας στην διάρκεια του 21ου αιώνα».

Το περιστατικό περιγράφει  αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου. 
«Πράγματι και παρόλο που η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά, στην προγραμματισμένη της ώρα, κάποια στιγμή στην διάρκειά της ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να περάσει σε λίγο ο κ. Τσίπρας.

Εν αναμονή μάλιστα της άφιξης του ο κ. Κάτσος, συντονιστής της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο κλάμπ «3 Γουέστ», αναγκάστηκε να ροκανίσει τον χρόνο. Μετά απο δέκα λεπτά, κατέφθασε ο Πρωθυπουργός και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομιλητή τον στενό φίλο του κ. Τσίπρα και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Νίκο Αλεξίου.

Φωτογραφία: ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ

Φωτογραφία: ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ο ομιλητής, μαζί με δύο ακόμα ομιλητές, τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Κιτρόεφ και τον επικεφαλής του Αρχείου του Αγάλματος της Ελευθερίας και του Έλις Άϊλαντ κ. Τζόρτζ Τσέλο, παρουσίαζαν ένα πολύ σημαντικό θέμα. Μετά από την υποδοχή στον Πρωθυπουργό ξεκίνησε η παρουσίαση και έγινε ανταλλαγή δώρων με την προσφορά βιβλίων στον Πρωθυπουργό από τον καθηγητή κ. Κιτρόεφ και τον καθηγητή κ. Νίκο Αλεξίου.

Τότε βρήκε την ευκαιρία ο ηλικιωμένος άνδρας, ο Ομογενής Δημοσθένης Κωνσταντάτος, που ήταν μάλιστα ένας εκ των καλεσμένων. Σηκώθηκε από την θέση του και σε έντονο ύφος άρχισε να διαμαρτύρεται προς την πλευρά του Πρωθυπουργού. Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν φυσικά το μνημόνιο, το δημοψήφισμα και η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την χώρα οι δανειστές. Όπως ήταν φυσικό το ακροατήριο πάγωσε προς στιγμή και αμέσως στο σημείο του διαμαρτυρόμενου έφτασε πράκτορας της υπηρεσίας Secret Service μαζί με άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού.

Ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Ηλίας (Λούης) Κάτσος ζήτησε από το μικρόφωνα να κληθεί η ομάδα ασφαλείας του κλάμπ. Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως και πριν ο ομιλητής ανέβει πάλι στο βήμα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ηλικιωμένο καθηγητή να καθίσει δίπλα του στην πρώτη σειρά. Μετά από αυτό η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι την αποχώρηση του Πρωθυπουργού, οποίος και έπρεπε να συμμετάσχει αμέσως μετά σε δείπνο με επαγγελματικούς συλλόγους της Ομογένειας στο Χάρβαρντ Κλαμπ της Νέας Υόρκης. Λίγο πριν αποχωρήσει από τον χώρο ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ηλικιωμένο ομογενή σε διπλανή αίθουσα, όπως και έγινε. Στην διάρκεια της εκδήλωσης μέσα στην αίθουσα του κλάμπ «3 Γουέστ» υπήρχε μια κάμερα και ένας φωτογράφος.

Πολλοί δεν από το ακροατήριο απαθανάτισαν την σκηνή με τα κινητά τους. Με ανακοίνωσή του ο καθηγητή κ. Νίκος Αλεξίου, καταδικάζει τη συμπεριφορά του ομογενή και τον κατηγορεί ότι προσπάθησε με την στάση του να αποσπάσει τα 15 δευτερόλεπτα δόξας».

Η λιποθυμία της μαθήτριας η αντίδραση του Πρωθυπουργού

Κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στο ομογενειακό σχολείο «Άγιος Δημήτριος» της Αστόρια μια μαθήτρια που συμμετείχε στην χορωδία λιποθύμησε!!

Επικράτησε ένας μικρός πανικός στην αίθουσα, με τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αμέσως παρασχέθηκαν στη μαθήτρια οι πρώτες βοήθειες και η μικρή σηκώθηκε κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα, με τον πρωθυπουργό να λέει «συμβαίνουν καμιά φορά αυτά, όλα καλά» και να εύχεται «περαστικά στη συμμαθήτριά σας». H μικρή ήταν τυχερή, αφού όπως θα δείτε, έπεσε πάνω στο αρμόνιο που ήταν τοποθετημένο μπροστά της και κυριολεκτικά το παρέσυρε.
Μετά από όλα αυτά ο Πρωθυπουργός επιστρέφει έχοντας στις «αποσκευές» του ,εκτός από όσα αποκόμισε μετά από τις συνομιλίες του με υψηλά ιστάμενους της διεθνούς πολιτικής σκηνής και με το «βάρος» μιας λαϊκής δυσαρέσκειας που εκφράστηκε από ένα μέρος της Ομογένειας.

Ο προβληματισμός του για να μην ζήσει ανάλογες στιγμές στην χώρα μας, ίσως τον οδηγήσει σε διαφορετική αντιμετώπιση σε μια σειρά ζητημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 20:05