Π. Πέρκα: Οξύμωρο να ακούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μιλάει για ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 04:51
Π. Πέρκα: Οξύμωρο να ακούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μιλάει για ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ακούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μιλάει για ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και για συνδυασμένες μεταφορές, όταν αυτό που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν κολλημένα έργα και απαξίωση σε όλο το πεδίο των μεταφορών» σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. 

«Όσον αφορά στο χαμηλό κατά τον κ. Καραμανλή, τίμημα των 45 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζουμε αρχικά, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά προσδοκούσε μεγαλύτερο τίμημα, όχι όμως λόγω της αξίας της εταιρίας, αλλά διότι την "προίκιζε" με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους «αφορά μόνο στο μεταφορικό έργο, όχι σε κάποιο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και σε καμία περίπτωση σε σιδηροδρομική υποδομή».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έκλεισε «ο φάκελος κρατικών ενισχύσεων της εταιρίας ύψους 750 εκατ. ευρώ», ενώ εάν δεν είχε πωληθεί, «η Κομισιόν θα ζητούσε 750 εκατ. για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που θα οδηγούσε σε βέβαιο κλείσιμό της».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 04:54