Παίρνουν τον δρόμο τους οι τρεις δικογραφίες που καίνε…

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 15:04
Παίρνουν τον δρόμο τους οι τρεις δικογραφίες που καίνε…
«Μπαράζ» δικογραφιών για πολιτικά πρόσωπα παίρνουν τον δρόμο για τη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ακόμη τρεις δικογραφίες που αφορούν μεταξύ άλλων τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον διοικητή της Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα.

Η πρώτη δικογραφία συνδέεται με την περιβόητη συνομιλία, κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε εαυτήν φέρεται να λέει ο κ. Σαμαράς στον συνομιλητή του «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γα@@».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγεγραμμένη αυτή συνομιλία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών κατά την αναπαραγωγή του οποίου φέρεται να απευθύνεται συγκεκριμένη προτροπή ενόψει των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία όμως αναφερόταν το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικώνν επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έγγραφη αναφορά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που υπογράφει ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, και είχε καταθέσει στα Πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, και απευθύνεται προς τον κύριο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκύπτει «από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε (από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης με ημερομηνία 11.07.2015) ότι δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά». Για αυτό «θέσαμε στο αρχείο την δικογραφία» και «παρακαλούμε να εγκρίνετε την ενέργειά μας αυτή, εφ΄όσον συμφωνείτε και Εσείς»., αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο το οποίο ωστόσο, όπως φαίνεται δεν επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών.

Η δεύτερη δικογραφία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και κατά του Ιωάννη Κωστόπουλου και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη επικεφαλής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Στη μήνυση γίνεται λόγος για τεράστια ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

Η τρίτη δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16 όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 15:43