Στο ερώτημα γιατί δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στα κρούσματα κυρίως στη Β. Ελλάδα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, αυτό οφείλεται σε σειρά από λόγους, κυρίως στην κόπωση που κάνει να μην τηρούνται τα μέτρα όπως θα έπρεπε. «Είναι και μητροπολιτικό κέντρο η Θεσσαλονίκη και είχε πολλές επαφές με άλλους νομούς. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να πέσουν αρκετά πιο γρήγορα οι αριθμοί. Εάν πάλι δε πάνε όλα καλά, θα ξαναδούμε γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα νωρίτερα. Όμως, όταν στις 19 Οκτωβρίου έκανε τηλεδιάσκεψη, κανείς από τους αυτοδιοικητικούς δεν του ζήτησε να πάρει μέτρα, το έκανε με δική του απόφαση. Την απόφαση για το lockdown την έλαβε ο ίδιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά σε όσα η αντιπολίτευση και δημοσιεύματα επιμένουν, για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι και τα δημοσιεύματα και η αντιπολίτευση σκοντάφτουν στην πραγματικότητα. «Μπορεί ένα αφήγημα για διπλά βιβλία και άλλα τέτοια απλουστευτικά να πουλάει, αλλά φεύγει γρήγορα από τη δημοσιότητα όταν αποδεικνύεται ότι δεν είχαν καμία βάση.

»Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δώσει όλες τις απαντήσεις τους, ότι υπάρχει ενιαίο εθνικό μητρώο καταγραφής για τον COVID-19, το οποίο τροφοδοτούν διάφορες πηγές. Τα στοιχεία δημοσιεύονται καθημερινά, επίσης έχουμε εκδώσει 15 εκθέσεις και αυτό είναι προσβάσιμο σε όλους, ενώ υπάρχουν και οι καθημερινές ενημερώσεις. Όσο για την επιτροπή, θέλουμε γόνιμο διάλογο όχι σιωπητήριο. Αν κάποιος ψάχνει ευθύνες για οτιδήποτε, ξέρει την διεύθυνση: “Μαξίμου”. Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις, όχι οι ειδικοί, άρα δεν βάζουμε φίμωτρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης