Π.Γερουλάνος: Στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 21:00
Π.Γερουλάνος: Στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής

H πρόοδος που πρέπει να διεκδικήσουμε δεν αφορά την οικονομική πρόοδο του ενός αλλά την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδο όλων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε δραστηριότητα των Ελλήνων, σε κάθε ηλικία που θέλει να δημιουργεί με την ασφάλεια που οφείλουμε στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με ένα σοσιαλιστικό κόμμα που αποδέχεται την αγορά αλλά ξέρει καλά ότι χωρίς κανόνες γίνεται ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της και της κοινωνίας, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην Καλαμάτα.

 «Ο χώρος μας έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχω κάνει σκληρή κριτική για τις επιλογές που έγιναν στο παρελθόν, όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια, και δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εδώ βρίσκεται σήμερα ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα για σοβαρή, εποικοδομητική και εθνικά υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Δεξιά. Εδώ βρίσκεται οποιαδήποτε ελπίδα για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας. Γιατί; Διότι τον χώρο μπορείς να τον αναγεννήσεις μόνο όταν μένεις πιστός στις αρχές και τις αξίες σου, όταν παλεύεις για αυτές και όταν τις μεταφράζεις σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και προδιαγράφουν ένα σημαντικό μέλλον για την πατρίδα σου αύριο.

Σε αυτές τις εκλογές, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δίνει τη μάχη μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Και, άρα, όσο πιο δυνατό το Κίνημα Αλλαγής τόσο πιο δυνατή η εκπροσώπηση αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Τόσο πιο στιβαρή η κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Μιλάμε για την πραγματική κεντροαριστερά» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος . 

«Η βασική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή δημιουργίας. Δεν έχει πειστεί ότι η δημιουργία είναι δικαίωμα όλων αλλά θεωρεί ότι είναι προνόμιο των λίγων και αυτό τον απωθεί από κάθε πραγματική δύναμη που μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά.Τώρα, χωρίς να το πολυκαταλαβαίνει, επειδή του το επέβαλαν, μιλάει για μεγάλες επενδύσεις απ’ το εξωτερικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι κανένας δεν θα εμπιστευτεί την ελληνική οικονομία αν δεν την εμπιστευτούμε πρώτα εμείς.

 Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι το μόνο που μας κρατάει καθηλωμένους είναι η υψηλή φορολογία. Για πολλοστή φορά διεκδικεί την εξουσία ως κόμμα της ανάπτυξης αλλά επαναλαμβάνει αιτήματα μόνο των μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρηματιών. 

 Ακούω όμως πολλούς από τη δεξιά να λένε ότι πρέπει να συγκυβερνήσουμε. Ακόμα και αν έχουν αυτοδυναμία. Μα γιατί τους έπιασε τόση φαγούρα; Αγωνιούν να μας μοιράσουν υπουργεία; Ή τελικά όλους τους άλλους συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί στην εξαφάνιση; Και βέβαια θα πρέπει να συνεργαστούμε στα εθνικά θέματα. Όσο πιο αρραγές το μέτωπο τόσο το καλύτερο. Και βέβαια θα πρέπει συνεργαστούμε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στην αγορά. Και βέβαια πρέπει να συνεργαστούμε για την πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, που θα δώσει ανάσα σε όλους μας, και στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Και είμαι ο πρώτος που θα στήριζα την πραγματική αποσυγκέντρωση της εξουσίας του κράτους ώστε να δώσουμε ανάσα στην ανεξαρτησία των θεσμών στη χώρα.

Καλό είναι να το ξεχάσουν όσοι θέλουν να μας βλέπουν ως πατερίτσα. Ως ΑΝΕΛ της Νέας Δημοκρατίας» .

«Στόχος μας αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής. Θέτοντας ένα πραγματικό διακύβευμα για τις εκλογές που έρχονται: «Ποιος θα διαμορφώσει την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα αύριο»; Αν πιστεύετε ότι μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχετε την πολυτέλεια να σας παρασύρει η πόλωση. Αν όμως πιστεύετε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την ιστορία και τις αξίες του, στη διαχρονική του υπόσχεση στην ελληνική κοινωνία τότε κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία δεν κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε εμάς. Και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να λες ότι η Αριστερά της πόλωσης και των ιδεοληψιών μπορεί να χτίσει την Ελλάδα του αύριο και της δημιουργίας. 

 Άρα, εμείς πρέπει να δώσουμε την απάντηση στα πραγματικά ερωτήματα. Και θα τη δώσουμε. Πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά. Σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι μας αυτό θα καθορίσει το επόμενο κεφάλαιο της Ελλάδας. Και θα είναι δημιουργικό, θα είναι δύσκολο, θα είναι μακρύ. Αλλά θα το διανύσουμε μαζί». 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, 21:03