Ηχηρά ονόματα πρώην υπουργών και σημαντικά κομματικά στελέχη έμειναν εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λόγοι είναι πρωτίστως πολιτικοί.

Βασικοί υπουργοί των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή κόπηκαν από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο Γιώργος Βουλγαράκης δεν θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών διότι τον κυνηγά ακόμη η ιστορία του Βατοπεδίου και κυρίως η φράση: «Νόμιμο και ηθικό»! Ο ίδιος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο εξέφρασε το παράπονό του το οποίο βεβαίως δεν εισακούστηκε.  Ο Γ. ΒουλγαράκηςΟ Αλέξανδρος Κοντός επίσης ένας εκ των «Βατοπεδινών», υπουργός Γεωργίας του Κώστα Καραμανλή και προεστός της Ξάνθης, θα είναι και αυτός εκτός ψηφοδελτίου καταβάλλοντας το τίμημα τόσο των αλησμόνητων «αποχαρακτηρισμών» αλλά και της συμμετοχής του σε αμφιλεγόμενο συνεταιριστικό σχήμα. Εκτός Βουλής θα μείνει και ο προύχοντας των Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης του οποίου οι σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ηχηρή απουσία από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι και αυτή του Γιάννη Παπαθανασίου, υπουργού Οικονομικών του Κώστα Καραμανλή και κατά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «ο άνθρωπος ο οποίος με ψεύτικα στοιχεία οδήγησε την ελληνική οικονομία στα βράχια». Παρατηρείται δηλαδή μία συστηματική αποκαθήλωση του ενεργού καραμανλικού πυρήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε από τα ψηφοδέλτια και τον Αντώνη Μπέζα καθώς και τον Κώστα Μαρκόπουλο από την Εύβοια.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός ψηφοδελτίου βρέθηκε η Κατερίνα Παπακώστα που και αυτή στο παρελθόν ανήκε στο καραμανλικό μπλοκ και διεγράφη από τον Κ. Μητσοτάκη.Η Κατερίνα Παπακώστα

Αντίθετα με άλλους εκπρόσωπους της καλαμανλικής λαϊκής δεξιάς όπως ο Τέρενς Κουίκ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπακώστα δεν φαίνεται να τα καταφέρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός Βουλής θα είναι και ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που αποτελεί έκπληξη.

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ τελικά και η Νανά Παλαιτσάκη, το όνομα της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα από την Κουμουνδούρου αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων της ίδιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης