Πηγές Μαξίμου: «Εκτεθειμένοι η αντιπολίτευση και οι καναλάρχες»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 14:30
Πηγές Μαξίμου: «Εκτεθειμένοι η αντιπολίτευση και οι καναλάρχες»
«Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι καναλάρχες βρίσκονται για μια ακόμη φορά εκτεθειμένοι, γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Τα σχόλια έρχονται μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες η επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση από την Κομισιόν

Στο μεταξύ τη θέση της Κομισιόν ότι η διαδικασία επί παραβάσει που εκκίνησε κατά της Ελλάδας σε σχέση με τον τομέα τηλεπικοινωνιών, δεν συνδέεται με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα τηλεπικοινωνιών, Ναταλί Bαντιστάντ.

«Αυτή η διαδικασία επί παραβάσει δεν έχει καμία σχέση με την παροχή αδειών στους παρόχους περιεχομένου. Οι διαδικασίες για την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν εναρμονιστεί σε επίπεδο Ε.Ε.» ξεκαθάρισε η Ν. Βαντιστάντ κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες. Κατέληξε δε λέγοντας πως τα κράτη-μέλη είναι «ελεύθερα» να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών που θα ακολουθήσουν, «σύμφωνα με τις εγχώριες προδιαγραφές και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ορίζονται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «στις 16 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε επιστολή επίσημης προειδοποίησης στην Ελλάδα εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών». Εξήγησε, δε, πως «η Επιτροπή φοβάται πως αυτές οι αλλαγές δεν είναι ευθυγραμμισμένες με τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και συγκεκριμένα με αυτές που διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών». Σύμφωνα με την ίδια, οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή μεταξύ των εθνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται μόλις στο πρώτο στάδιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 15:21