Στην κυβέρνηση είναι εμφανής, αν όχι διάχυτη, η εντύπωση πως ο τρόπος που λειτούργησαν οι δημοσκοπήσεις επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα. Γι αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα καταργήσει τη διάταξη Ρουσόπουλου, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων ως και 48 ώρες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει το Βήμα, φαίνεται πως έχει καταλήξει στην απόφασή του για αλλαγή της διάταξης περί δημοσκοπήσεων επαναφέροντας την προηγούμενη, με την οποία η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων επιτρεπόταν ως και 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε τον κίνδυνο αύξησης των φημών και των ανυπόστατων διαδόσεων, σε περίπτωση που καταργηθεί η διάταξη Ρουσόπουλου.

Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν το βράδυ των εκλογών πως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων «με μια συμπεριφορά επιλήψιμη και κατακριτέα επιχείρησαν να στρεβλώσουν την εκλογική διαδικασία». Πρόσθεταν μάλιστα ότι «ακολουθώντας εναρμονισμένες πρακτικές και λειτουργώντας ως καρτέλ εμφάνισαν μια διαφορά επτά μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ, η οποία διαψεύστηκε από τα αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης