Κριτική στην τρόικα αλλά και στην κυβέρνηση, σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, άσκησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη διαγραφή μέρους του, δεν συνιστά μια βιώσιμη λύση για την οικονομία και την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Η επιμήκυνση της παραμονής της τρόικας στη χώρα μας θα σημάνει την παράταση της αντικοινωνικής και ταξικής πολιτικής που ήδη εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα παγιώσει το καθεστώς της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και θα διαμορφώσει μια κοινωνία μεγαλύτερης ανισότητας και περισσότερης αδικίας».

Κατέληξε, δε, ο Π. Σκουρλέτης: «Το πρόσφατο παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αναδεικνύουν την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πανευρωπαϊκού μετώπου για την επαναδιαπραγμάτευση των χρεών των κρατών μελών με όρους κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης. Η απαίτηση για μια άλλη Ευρώπη στη θέση της σημερινής νεοφιλελεύθερης αποτελεί όρο επιβίωσης για την ίδια και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο κρεβάτι του Προκρούστη ο λαός», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 13:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης