Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν, και τους υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γερμανίας, Ερ. Μαρκουλλή και Γκ. Βεστερβέλε, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος.

Στη συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκλησή της να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνομιλία με τον ομόλογό του της Γερμανίας, ο οποίος επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση, εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τη Γερμανία στις κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης