Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του ΥΠΟΙΚ για την πρώτη συνάντηση με την τρόικα στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης έχει κλείσει ραντεβού για σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τη Δευτέρα με τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, προκειμένου να «κλείσει» η διαπραγματευτική γραμμή της ελληνικής πλευράς σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της Υγείας και του Ασφαλιστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορείς ασφάλισης, ομαδικές απολύσεις και διατήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ το 2015 είναι ορισμένα από τα ζητήματα στα οποία αναμένεται να ασκήσει έντονη πίεση η τρόικα.

Ήδη ανάμεσα στους δανειστές και στην ελληνική πλευρά εκφράζονται διαφωνίες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τη διάσταση απόψεων να αφορά τόσο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 όσο και το δημοσιονομικό κενό των 2 δισ. ευρώ που, σύμφωνα με την τρόικα, υπάρχει.

B.M.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης