Έκκληση να συμβάλουν όλοι σε έναν υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και να μην επαναληφθούν από βουλευτές φαινόμενα που πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα και ενισχύουν, όπως είπε, την απαξίωση του Κοινοβουλίου και των θεσμών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν οι χθεσινές αναφορές, από το βήμα της Βουλής, του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριου Ροντούλη, κατά μελών της κυβέρνησης, τις οποίες ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές», αλλά και η παρουσία της βουλευτού του Κ.Κ.Ε. Λιάνας Κανέλη με το ψωμί και το γάλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, την οποία επέκρινε, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκκληση του κ. Πετσάλνικου συνηγόρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ευαγγελία Αμανατίδου, με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.

Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων», με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνένοχη».

«Τα περί κουτσαβάκηδων να τα πείτε στον κ. Βενιζέλο που κάνει τον κουτσαβάκη στη τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός» αντέτεινε ο κ. Ροντούλης, που συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί του (γομάρια) δεν αφορούσαν προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά την «κυβερνητική πρακτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρόμοιες στιγμές δεν βοηθούν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το κλίμα όμως στην κοινωνία υπαγορεύεται από την κυβέρνηση. Αν ενταθεί το κλίμα στην κοινωνία, δύσκολα να μη μεταφερθεί στη Βουλή, γι’ αυτό πρέπει απ’ όλους να υπάρξει ψυχραιμία» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Λίγο αργότερα, στο εντευκτήριο της Βουλής δημιουργήθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο, με ανταλλαγή, εκατέρωθεν, βαρέων χαρακτηρισμών, μεταξύ του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκου Τσώνη και του Αστέριου Ροντούλη, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, αν δεν επέβαιναν άλλοι συνάδελφοί τους, για να τους χωρίσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης