Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε την Τρίτη πως «οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας, αρκεί να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς και τις επιφυλάξεις που έχουμε και να κατανοήσουμε την ουσία του και το τι μπορεί να προσφέρει».

«Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές αντιστάσεις ως προς τα έργα αυτά. Η κυβέρνηση έχει κάνει μία βασική επιλογή και είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τα έργα ΣΔΙΤ. Ωστόσο, θα πρέπει αυτό το πνεύμα να περάσει και στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προωθήσουμε σημαντικά έργα με τη μορφή των ΣΔΙΤ στους τομείς της ενέργειας, των έργων υποδομής και μεταφορών και των ψηφιακών δικτύων. Είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και θα αρχίσουν να υλοποιούνται» επεσήμανε.

«Είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο, όπου αν ξεπεράσουμε τις ιδεολογικού και πολιτικού χαρακτήρα αναστολές μας για τη συγκεκριμένη μορφή έργων, έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο που μπορούμε άμεσα να το χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας, με δεδομένο ότι οι πόροι οι δημόσιοι είναι μικροί, ενώ οι πόροι οι κοινοτικοί μειώνονται. Αν αυτό το καταλάβουμε και το αξιοποιήσουμε θα κάνουμε τεράστια βήματα αναπτυξιακά τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης