Έχει διαφανεί μία σαφής ρεαλιστική προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε εκδήλωση μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Όμως, αυτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα απαιτήσει συμβιβασμούς αν και στόχος της κυβέρνησης είναι, όσο το δυνατόν, αυτοί οι συμβιβασμοί να είναι πιο ανώδυνοι. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός. Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες και να είμαστε ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό για να βγούμε γρήγορα απ’ αυτόν τον ζουρλομανδύα. Στη βιασύνη και την πίεση υπήρχαν και νομοθετήματα που δεν ήταν σωστά, αλλά τώρα πρέπει με ειλικρίνεια να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να σχεδιάσουμε τον δρόμο προς την ανάπτυξη και όχι να γίνονται συνεχώς συζητήσεις περί άμεσων εκλογών» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη τη σημασία προώθησης του μηχανισμού των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα) και υπογράμμισε ότι «αν δεν αλλάξει η κουλτούρα μας δεν μπορεί να υπάρξει πορεία προς την ανάπτυξη», ενώ ανέφερε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο της για τη στρατηγική ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης